• Vårt erbjudande
  • Insights
  • Karriär
  • Press & nyheter
  • Om oss

Marknadsrapport Projekt, juni 2023

Att navigera i Sveriges bygglandskap kräver omfattande och aktuell information. Prenumerera på Marknadsrapport Projekt, som distribueras två gånger om året, för att få en helhetsbild.

Ur rapporten

Den totala transaktionsvolymen hittills under 2023 exklusive villkorade affärer är drygt 38% lägre än för samma period föregående år och uppgick till 27,6 Mdkr. Det har hittills i år varit relativt låga transaktionsvolymer jämfört med samma period historiskt sett. Utländska investerare har hittills i år stått för cirka 25% av transaktionsvolymen vilket är 11 procentenheter högre än för samma period föregående år.

Stockholmsområdet har stått för störst andel av den totala transaktionsvolymen hittills under 2023 med 40%. Övriga större städer stod för cirka 30% av volymen och resten av landet svarade för cirka 14%. Göteborg och Malmö utgjorde 12% respektive 5% av den totala transaktionsvolymen.

Om Marknadsrapport Projekt

Att navigera i Sveriges bygglandskap kräver omfattande och aktuell information. Marknadsrapport Projekt, som distribueras två gånger om året, ger den helhetsbild du söker:

  • Helhetsbild: Få en samlad översikt över både pågående och kommande byggprojekt i Sverige, oavsett fastighetssegment.
  • Nyckeldetaljer: Varje projekt detaljeras med plats, byggherre, byggstart, byggvärde, projekttyp och startdatum, vilket ger dig all den information du behöver för att fatta informerade beslut.
  • Brett segmentomfång: Rapporten täcker ett brett spektrum av fastighetssegment, från kontor och bostäder till handel, logistik, samhällsfastigheter och hotell.
  • Expertanalys: Tillsammans med Byggfakta har vi granskat viktiga data som plats, läge, projekttyp, byggherre, byggstart, byggkostnad och yta BTA, vilket ger dig en fördjupad förståelse av varje projekt.

Newsecs Marknadsrapport Projekt erbjuder en oöverträffad inblick i Sveriges byggprojekt, och är ett ovärderligt verktyg för alla som är engagerade i bygg- och fastighetssektorn. Prenumerera för att säkerställa att du inte missar någon viktig uppdatering.

För att kostnadsfritt prova vår portal för marknadsrapporter, anmäl dig här.

Detaljer

Publiceringsdatum

230601

Språk

Svenska

Tags

Senaste rapporter

Få de senaste insikterna direkt i din inbox

Anmäl dig för att få nyheter och relevanta insikter från Newsec (på engelska). Vi kommer inte höra av oss mer än nödvändigt.