• Vårt erbjudande
  • Insights
  • Karriär
  • Press & nyheter
  • Om oss

Newsec hjälper till med utvecklingen av Kvarteret Giraffen

Newsec har hjälpt till genom att vara byggherreombud, leverera byggledning och projektadministration, när Kvarteret Giraffen fick nytt koncept och blev ett nytt kvarter.

01 AUGUSTI 2023

 ▪ 1 Min lästid

Kvarteret Giraffen

Hanna Zachrisson

Head of Sales and Business Development, Property Asset Management

+46 732 32 58 22

E-mail

Dela

Location

Kalmar, Sweden

Client

Alecta

Status

ongoing

Giraffen är ett köpcentrum omfattande ca 46 000 kvm i Kalmar. Med ny vision – Köpcentrumet som blir en mötesplats. Utvecklingen av Giraffen sker i två etapper med nya galleriagång, med ny ankarhyresgsäst, 25 nya butiker, restauranger och caféer. Nya galleriagången förenar de tidigare separata delarna i centrumet och Kvarteret Giraffen blir ett inomhuscentrum.

En detaljplaneändring möjliggjorde en övergång till detaljhandel och mode, tidigare endast volymhandel. Centrumets läge har p g a stadens expansion hamnat alltmer centralt och många bostäder byggs i anslutning, vilket på kräver en ny typ av centrum.

Samtidigt som projektet pågår är kvarteret i full verksamhet med gamla och nya hyresgäster och besökare.

Centrumet, numer Kvarteret Giraffen, har fått en rejäl ansiktslyftning genom nya entréer, uppgradering av varumärket, logotypen, och ett helt nytt koncept. I etapp 2 upprustas och förbättras utomhusmiljön och Giraffen är Kalmars nya mötesplats.

Senaste case

Få de senaste insikterna direkt i din inbox

Anmäl dig för att få nyheter och relevanta insikter från Newsec (på engelska). Vi kommer inte höra av oss mer än nödvändigt.