• Vårt erbjudande
  • Insights
  • Karriär
  • Press & nyheter
  • Om oss

Newsec installerar solceller på Folksams fastigheter i Stockholm

Sedan 2017 har Folksam arbetat med solcellsinstallationerna och under 2023 har solcellsprojekt färdigställts på olika flerbostadshus i Hägersten, Hammarby Sjöstad, Sköndal och på Lidingö.

07 NOVEMBER 2023

 ▪ 1 Min lästid

Solcellsinstallationer på Folksams fastigheter

Daniel Svee

Client Director, Property Asset Management in Sweden

Dela

Tags

Location

Stockholm, Sweden

Client

Folksam

Status

ongoing

Folksam har fokus på att bidra till energiomställningen och sträva efter mer hållbara fastigheter. En viktig del i detta är att installera solceller för att producera hållbar och grön el. Sedan 2017 har Folksam arbetat med solcellsinstallationerna och har en solcellspolicy som är framtagen tillsammans med Newsec. Det är ett kontinuerligt arbete, där det finns solcellsanläggningar igång, anläggningar som är på väg att installeras och solcellsprojekt som planeras. Under 2023 har flera olika solcellsprojekt färdigställts på olika flerbostadshus i Hägersten, Hammarby Sjöstad, Sköndal och på Lidingö. Byggtiden för ett solcellsprojekt är cirka åtta veckor.

Toppeffekten som kan uppnås från anläggningarna är totalt på cirka 1000 kW, vilket innebär en beräknad årlig elproduktion på nästan 1000 000 kWh och motsvarar behovet för cirka 80 moderna villor. Totalt innebär installationerna för 2023 att nästan 2500 paneler installerats, som täcker totalt över 4500 kvadratmeter.

Projekten har en återbetalningstid på 12-16 år beroende på förutsättningarna och man beräknar en livslängd på 30 år.

Senaste case

Få de senaste insikterna direkt i din inbox

Anmäl dig för att få nyheter och relevanta insikter från Newsec (på engelska). Vi kommer inte höra av oss mer än nödvändigt.