• Vårt erbjudande
  • Insights
  • Karriär
  • Press & nyheter
  • Om oss

Newsec rådgav i försäljningen av en nybildad fastighet med hyresgäst och byggrätt

Newsec rådgav Växjö Fastighetsförvaltning AB (Vöfab) i försäljningen av en nybildad fastighet med en byggnad och hyresgäst samt en byggrätt avseende bostäder.

01 JUNI 2023

 ▪ 1 Min lästid

Solvändan, Växjö

Mattias Andersson

Head of Capital Markets West & South

Dela

Tags

Location

Växjö

Client

Växjö Fastighetsförvaltning AB (Vöfab)

Status

completed

Newsec agerade exklusiv rådgivare till Växjö Fastighetsförvaltning AB (Vöfab) i försäljningen av en nybildad fastighet avseende en byggnad och även en byggrätt avseende bostäder i Växjö. Fastigheten omfattade en area om ca 2 500 kvadratmeter och därutöver en byggrätt avseende bostäder enligt en nyligen antagen detaljplan. Fastigheterna var fullt uthyrda till hyresgästen Region Kronoberg med ett par år kvar på hyresavtalet.

Fastigheten har en areal om ca 14 000 kvm och byggrätten medgav en utnyttjandegrad om 35% och bebyggelse som högst upp till 6 våningar. Detaljplanen avsåg möjliggörandet för mellan 50–100 nya bostäder.

Newsec bedrev en bred försäljning mot ett flertal investerare med stort intresse från flera lokala, regionala och nationella aktörer. Där en lokal samt regional aktör blev slutgiltig köpare.

Senaste case

Få de senaste insikterna direkt i din inbox

Anmäl dig för att få nyheter och relevanta insikter från Newsec (på engelska). Vi kommer inte höra av oss mer än nödvändigt.