• Vårt erbjudande
 • Insights
 • Karriär
 • Press & nyheter
 • Om oss

Marknadsrapport Bostad Juni 2023

Inom den komplexa världen av fastighetsinvesteringar och utveckling är tillförlitlig och relevant information oumbärlig. Marknadsrapport Bostad användaren en omfattande översikt av fastighetssektorns nyckelområden.

Ur rapporten

Förutsättningarna för bostadsmarknaden har förändrats kraftigt under det senaste året. Stigande räntor, ökade byggnationskostnader, slopat investeringsstöd och nya besked gällande presumtionshyror har bidragit till att antalet nya bostäder som produceras under de kommande åren ser ut att minska kraftigt. Under 2023 bedöms byggnation av cirka 25 500 nya bostäder påbörjas, vilket är det lägsta antalet på tio år. I Stockholm kommer enbart 20 % av de bostäder som planerats bli påbörjade under 2023 att byggstartas, enligt Länsstyrelsen. Samtidigt råder bostadsbrist i majoriteten av Sveriges kommuner, särskilt i storstadsregionerna och bland högskolekommuner. Sverige väntas ha en fortsatt positiv befolkningstillväxt, som under de kommande två åren bedöms vara nästan dubbelt så stor som antalet bostäder som beräknas påbörjas.

Om Marknadsrapport Bostad

Inom den komplexa världen av fastighetsinvesteringar och utveckling är tillförlitlig och relevant information oumbärlig. Prenumerera på Marknadsrapport Bostad, som distribueras två gånger om året. Rapporten erbjuder detta och mycket mer:

 • Djupgående Information: Innehåller data om transaktioner för byggrätter och bostadsrättsombildningar, vilket ger en klar bild av
  marknadsdynamiken.
 • Marknadsinsikter: Förstå nuvarande hyresnivåer, trender inom hyresmarknaden samt yielder, vilket ger en helhetsbild av marknadens tillstånd.
 • Sammanställd översikt: En omfattande transaktionslista som klargör varje affär inom segmenten Köpare, Säljare, Avkastning och Pris, vilket ger en
  omedelbar uppfattning om marknadsaktörernas beteende.
 • Blicka framåt: Information om planerade utvecklingsprojekt ger en förhandsgranskning av kommande marknadsförändringar.

Som den mest aktuella och efterfrågade produkten ger Marknadsrapport Bostad användaren en omfattande översikt av fastighetssektorns nyckelområden.

För att kostnadsfritt prova vår portal för marknadsrapporter, kontakta Fredrik Sinclair fredrik.sinclair@newsec.com.

Detaljer

Publiceringsdatum

230626

Språk

Svenska

Tags

Senaste rapporter

Få de senaste insikterna direkt i din inbox

Anmäl dig för att få nyheter och relevanta insikter från Newsec (på engelska). Vi kommer inte höra av oss mer än nödvändigt.