Newsec Academy

Tillsammans bygger vi framtidens fastighetsbransch

Utbilda dig till Drifttekniker

Vi på Newsec har ett passionerat förhållande till fastigheter och levererar rådgivning och förvaltning i världsklass.

Som fastighetsbolag vill vi ta vårt ansvar och säkra upp marknaden med en ny generation kunniga medarbetare. Därför har vi har startat Newsec Academy. Tillsammans  med Jensen Education kan vi nu erbjuda en unik yrkesutbildning till Drifttekniker för att möta kraven i en framtida fastighetsvärld.

Ta chansen och sök utbildningen idag! 

Det allra bästa med yrket för mig är att jag kan bidra med nya lösningar som t ex energieffektiviseringar som resulterar i att vi kan minska fastighetens miljöpåverkan. Dessutom är det skönt med en varierande vardag med mycket frihet under ansvar. MICHAEL SAMULSSON, DRIFTCHEF PÅ NEWSEC

En ny karriär som ger jobb direkt

Drifttekniker – fastighetens hjärta

Som Drifttekniker är du en viktig del i att en fastighet ska både behålla och öka sitt värde. Din roll är att ansvara för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Du ser till att systemen fungerar och tar hand om själva hjärtat av huset. För utan fungerande värme- och kylsystem eller ventilation kan inte huset “leva”. Just nu sker en stor transformation i branschen där dagens drift går mot den senaste tekniken och smarta lösningar när det gäller fastighetsteknik. Redan idag styrs en del fastigheter med den senaste tekniken.

För en hållbar framtid

Det går inte att överdriva fastigheters värde för ett samhälle, de fungerar som bostäder, kontor, butik- och serviceytor. Och en stor del av världens pengar är investerade i fastigheter. Dessutom står fastighetsbranschen inför stora utmaningar med att minska energianvändningen och är en viktig aktör för en hållbar klimatomställning. Som Drifttekniker kan du med andra ord vara med att påverka framtiden.

Jobb direkt efter utbildning

Behovet av Drifttekniker är stort. Newsec erbjuder praktik och extrajobb under utbildningen och det finns stora möjligheter till jobb efter examen.

Många företag pratar om att sätta kunden främst i alla lägen. Det gör inte vi. Det är medarbetarna som möter kunderna och levererar våra tjänster, därför utgör de hjärtat i verksamheten. Kan vi skapa en kultur där alla anställda trivs och känner sig uppskattade kommer fokus på kunden naturligt.

Vem passar för jobbet?

Drifttekniker är ett arbete för dig med ett starkt teknikintresse. Samtidigt är det ett socialt yrke så det är en stor fördel om du trivs med kundkontakt. Är du en kompetent Drifttekniker går du aldrig arbetslös. Med bakgrund som Drifttekniker kan du avancera vidare till Teknisk förvaltare eller Fastighetschef. Möjligheterna är oändliga när du förstår hur ett hus fungerar.

Läs om vad studenterna på utbildningen tycker

I min roll som Drifttekniker ställs jag ofta inför problemlösning, vilket jag gillar – speciellt akuta problem. För mig är det en utmaning att hitta lösningen på problemet. Jag gillar utredning, det kan t ex vara att utreda varför inomhusklimatet är kallt på morgonen och supervarmt på eftermiddagen. Det allra bästa är att lösa ett problem som ingen annan har lyckats lösa. JERKER ÅSÉN, DRIFFTEKNIKER PÅ NEWSEC

Newsecs samarbete med JENSEN education

JENSEN education är ett av Sveriges största utbildningsföretag som drivs av att bygga studenters kunskap och personliga utveckling på vägen till ett nytt jobb, en pedagogik som de kallar träning för verkligheten. Det innebär att studenterna förbereds både teoretiskt och praktiskt för en ny karriär som Drifttekniker.

JENSEN education kommer, som ansvarig utbildningsanordnare för Driftteknikerutbildningen, i det praktiska arbetet med utbildningen att ha ett nära samarbete med Newsec för att säkerställa att utbildningen ligger väl i linje med branschens behov av kompetens. För studenterna kommer Newsec bland annat att erbjuda mentorskap från erfarna Drifttekniker, gästföreläsningar och praktikplatser i syfte att väcka intresset för branschens spännande utmaningar och bidra med kunskap utanför skolbänken. Newsec söker alltjämt efter duktiga Drifttekniker och har som målsättning att efter examen erbjuda flera av studenterna anställning.

Om Newsec

Newsec erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom förvaltning (Property Asset Management) och rådgivning (Advisory). 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Passion, Excellens, Innovation och Integritet 

Våra ledord har en viktig betydelse för oss och ger vägledning i vårt dagliga arbete. Som anställd på Newsec arbetar du med de främsta specialisterna på norra Europas fastighetsmarknad. Hos oss blir du en del av ett dynamiskt och snabbväxande företag. 

Läs om våra värderingar 

 

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.