Newsec Academy

Tillsammans bygger vi framtidens fastighetsbransch

Vi på Newsec har ett passionerat förhållande till fastigheter och levererar rådgivning och förvaltning i världsklass.

Som fastighetsbolag vill vi ta vårt ansvar och säkra upp marknaden med en ny generation kunniga medarbetare. Därför har vi har startat Newsec Academy. Tillsammans  med Jensen Education kan vi nu erbjuda en unik yrkesutbildning till Drifttekniker för att möta kraven i en framtida fastighetsvärld.

Ta chansen och sök utbildningen idag! 

Drifttekniker – fastighetens hjärta

Som Drifttekniker är du en viktig del i att en fastighet ska både behålla och öka sitt värde. Din roll är att ansvara för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Du ser till att systemen fungerar och tar hand om själva hjärtat av huset. För utan fungerande värme- och kylsystem eller ventilation kan inte huset “leva”. Just nu sker en stor transformation i branschen där dagens drift går mot den senaste tekniken och smarta lösningar när det gäller fastighetsteknik. Redan idag styrs en del fastigheter med den senaste tekniken.

För en hållbar framtid

Det går inte att överdriva fastigheters värde för ett samhälle, de fungerar som bostäder, kontor, butik- och serviceytor. Och en stor del av världens pengar är investerade i fastigheter. Dessutom står fastighetsbranschen inför stora utmaningar med att minska energianvändningen och är en viktig aktör för en hållbar klimatomställning. Som Drifttekniker kan du med andra ord vara med att påverka framtiden.

Jobb direkt efter utbildning

Behovet av Drifttekniker är stort. Newsec erbjuder praktik och extrajobb under utbildningen och det finns stora möjligheter till jobb efter examen.

Många företag pratar om att sätta kunden främst i alla lägen. Det gör inte vi. Det är medarbetarna som möter kunderna och levererar våra tjänster, därför utgör de hjärtat i verksamheten. Kan vi skapa en kultur där alla anställda trivs och känner sig uppskattade kommer fokus på kunden naturligt.

Vem passar för jobbet?

Det är ett socialt yrke med mycket kundkontakt så du behöver kunna handskas med kunder. Är du en kompetent Drifttekniker går du aldrig arbetslös. Med bakgrund som Drifttekniker kan du avancera vidare till teknisk förvaltare eller fastighetschef. Möjligheterna är oändliga när du fattar hur ett hus fungerar.

Jag gillar att felsöka och lösa problem och vara en “brandsläckar-person” då jag gillar att hantera akuta problem. Som Drifttekniker är jag viktig, det är ingen annan som har mitt ansvarsområde förutom jag. Jag tycker om att vara en viktig del i helheten. Det allra bästa med yrket för mig är att jag kan bidra med nya lösningar som t ex energieffektiviseringar som resulterar i att vi kan minska fastighetens miljöpåverkan. Det känns bra att kunna var en del av detta. Dessutom är det skönt med en varierande vardag. Det är mycket frihet under ansvar. Det är något som jag uppskattar mycket. Mikael Samulsson, Drifttekniker

Passion, Excellens, Innovation och Integritet 

Våra ledord har en viktig betydelse för oss och ger vägledning i vårt dagliga arbete. Som anställd på Newsec arbetar du med de främsta specialisterna på norra Europas fastighetsmarknad. Hos oss blir du en del av ett dynamiskt och snabbväxande företag.