Pressrum

Flera högprofilerade kontrakt över hela Norden gör Newsec till näst största i Europa

Newsec Property Asset Management har senaste kvartalet vunnit flera stora kontrakt med framstående kunder över hela Norden och har nu 40,5 miljoner kvadratmeter under förvaltning. Det nordiska företaget är därmed den näst största fastighetsförvaltaren i Europa när man tittar på kvadratmeter under förvaltning. Bland de nya kunderna finns Sampension och PKA i Danmark, Aberdeen Standard Investments i Sverige och ett antal bostadskunder i Finland.

Fastighetsbranschen är under utveckling och fastighetsägare såväl som konsulter undersöker smarta sätt att arbeta med robotisering, uppkoppling och automatisering. Newsec investerar starkt i att vara i framkant och leverera ett heltäckande erbjudande över hela Norden. Denna strategi har lönat sig och har resulterat i ett antal nya kunder och stora kontrakt under det senaste kvartalet.

”För några år sedan fattade vi ett beslut om att skulle vi förbli verkligt relevant för våra kunder, skulle vi behöva ha musklerna för att investera i nya sätt att arbeta. Vi beslutade att bli en sann nordisk aktör och den strategin har gjort det möjligt för oss att växa både organiskt och genom förvärv. Vi har nu möjlighet att ta oss an stora kunder och erbjuda dem något unikt - en one-stop shop inom Property Asset Management och en investeringsstrategi som kommer att stödja dem i framtiden”, säger Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management.

Sampension och PKA, två danska pensionsfonder, har nyligen tecknat kontrakt för tjänster som täcker hela portföljförvaltningen, och Finland har haft en betydande tillväxt inom bostad, med tre nya avtal som täcker mer än 11 ​​000 lägenheter. I Sverige tecknades ett omfattande förvaltningsavtal med Aberdeen Standard Investments om deras totala fastighetsportfölj om cirka 300 000 kvadratmeter.

Sammantaget har Newsec under det senaste kvartalet stärkt sin position som nummer ett i Norden och nummer två i Europa.

< Tillbaka

Kontakt

Martin Becker Bauer Communication Manager, Newsec Property Asset Manager
Björn Lindeborg Head of Newsec Property Asset Management