Pressrum

Newsec genomför strategisk satsning i Västsverige

Anders Wibréus & Lovisa Söderqvist

Newsec är marknadsledande inom mid cap-segmentet i Västsverige med ett dryga 50-tal affärer om året. Nu vill bolaget ta ytterligare marknadsandelar inom large cap och genomför därför en strategisk satsning som innebär ökad närvaro i regionen.

”Vi har 30-års erfarenhet av Göteborgs transaktionsmarknad och vill stärka vår position på plats ytterligare genom att utöka teamet och erbjuda hela spektrumet inom vår Capital Markets-rådgivning: large cap, mid cap, debt och infra. Göteborg är på många investerares radar, såväl svenska som utländska, och vi ser framemot att få in flera nya aktörer och öka omsättningen på marknaden”, säger Max Barclay, Nordenchef för Newsecs rådgivningsverksamhet.

Anders Wibréus kommer att ha särskilt fokus på large cap i Västsverige. Anders har varit inom Newsec sedan 2011 och har gedigen erfarenhet som rådgivare vid komplexa processer med vana att skapa idéer och affärer från grunden.

”Jag är född och uppvuxen i Göteborg och ser framemot att etablera ett långsiktigt alternativ inom large cap-segmentet i Västsverige. Det är en spännande region med stark tillväxt som står inför stor utveckling och förtätning med alla satsningarna i samband med stadens 400-årsjubileum”, säger Anders Wibréus, Director, Capital Markets, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Lovisa Söderqvist har anslutit till Newsecs Capital Markets-team i januari. Hon kommer närmast från en roll som Senior Investment Analyst på Maersk Growth och dessförinnan Almi Invest i Göteborg. Sammantaget har Newsec nu drygt 260 medarbetare på plats i Göteborg inom såväl rådgivning som förvaltning av fastigheter.

”Vi är väldigt glada att Anders och Lovisa blir del av teamet i Göteborg. Vi ser ett ökat intresse för allt större affärer i regionen och med sin inriktning och spetskompetens inom large cap-segmentet blir de ett fint komplement till vårt befintliga erbjudande”, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Max Barclay Head of Newsec Advisory
Mattias Andersson Head of Capital Markets Mid Cap, Newsec Advisory in Sweden