Pressrum

Newsec gör stor uthyrning till DB Schenker i Göteborg

Willys har sedan tidigare tecknat sig för 2 000 kvadratmeter butik i fastigheten. I och med detta är fastigheten fullt uthyrd.

”Vi väljer nu att samlokalisera våra kontor i city och Mölndal för att flytta vår verksamhet till Mektagonen. Här får vi bra och moderna lokaler i ett starkt läge med tillgång till hög servicegrad och goda kommunikationer”, säger Bengt-Arne Björk, vd, DB Schenker Properties.

Mektagonen byggdes på 70-talet och omfattar idag omkring 34 000 kvadratmeter lokaler. 2009 totalrenoverades fastigheten och har sedan dess på grund av kombinationen starkt läge, kvalitativa lokaler samt välsorterat serviceutbud varit fullt uthyrd. I Mektagonen inryms en bredd av verksamheter som exempelvis hotell, restaurang och pub samt gym, livsmedelsbutik, frisör och bilpool.

”Vi är stolta över att återigen ha genomfört en stor uthyrning. Tack vare gott samarbete och ett starkt team har Newsec kunnat leverera ett undertecknat avtal redan ett drygt år innan inflyttning”, säger Marie Eriksson, uthyrningsansvarig, Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Sedan 2007 förvaltar Newsec åt tjänstepensionsbolaget Alecta. Uppdraget omfattar i dagsläget ett 40-tal av Alectas fastigheter med en total uthyrningsbar area om drygt 600 000 kvadratmeter.

”I och med uthyrningen till DB Schenker får vi en stabil hyresgäst med långt avtal. Vi är mycket glada över deras val av fastighet och välkomnar DB Schenker som ny hyresgäst i Mektagonen”, säger Jimmy Dahlgren, kundansvarig, Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Communication Manager