Pressrum

Newsec rådgivare när Framfastgruppen säljer nyproducerade hyresrätter till Heimstaden

Castor 1

Framfastgruppen har sålt fyra projektfastigheter i centrumnära lägen i Strängnäs stad till Heimstaden. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till 250 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar en total yta om cirka 8 200 kvadratmeter boarea. Newsec har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

”Det är tillfredställande att marknaden återigen bekräftar investeringsviljan inom bostadssegmentet. Tillsammans med Framfastgruppen har vi genomfört en för båda parter lyckad affär i Strängnäs, där nu ett stort och välrenommerat bolag som Heimstaden tar över vid färdigställandet. Vi har flera pågående dialoger som pekar på fortsatt starkt intresse för nyproducerade bostäder från såväl nationella som internationella aktörer”, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

De fyra hyresfastigheterna Flädern 4, Misteln 3, Castor 1 och Sirius 1 kommer sammantaget att omfatta 149 lägenheter med en snittstorlek om 55 kvadratmeter samt 126 parkeringsplatser.

”Vi är mycket nöjda över att Heimstaden som är en långsiktig ägare och dessutom redan etablerad på orten förvärvar fastigheterna och ger oss förtroendet att fortsätta utveckla dessa hyresrätter”, säger Sebastian Stehlin, vd och ägare, Framfastgruppen.

Projekten uppförs med investeringsstöd. Byggstart Q4 2020 och tillträde sker efter färdigställande, vilket förväntas ske under det fjärde kvartalet 2022.

”Vi är glada över att kunna komplettera vårt befintliga bestånd i Strängnäs med dessa fina projekt. Strängnäs är en kommun med potential och vi ser fram emot att fylla byggnaderna med människor, liv och rörelse”, säger Tom Rasmussen, Senior Investment Manager, Heimstaden Bostad.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Dan Sandstedt Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Sweden