Pressrum

Newsec rådgivare när Glommen & Lindberg förvärvar projektfastighet vid Tegnérlunden

Fastigheten Barnhusväderkvarnen 22 intill Tegnérlunden i Stockholm byter ägare. Huset uppfördes 1966 och har under senare år inrymt Hotell Tegnérlunden. Säljare är Probitas som ägt fastigheten sedan 2002.

"Probitas uppdrag är att ge sin ägare Immanuelskyrkans församling en stabil avkastning över tid genom ett tryggt och långsiktigt fastighetsinnehav. Genom styrelsens beslut om försäljning fastigheten lämnar vi nu över ägande och fortsatt projektgenomförande för att i stället kunna fokusera på annat värdeskapande arbete inom koncernen”, säger Samuel Borg, VD och Koncernchef på Probitas.

Glommen och Lindberg tar i och med förvärvet över pågående projekt med ambitionen att skapa en ny hotelldestination i Stockholm. Tills vidare är all verksamhet utflyttad då hela fastigheten genomgår en större renovering och ombyggnation.

”Vi är tacksamma över denna möjlighet och ser fram emot att fortsätta förädla fastigheten och vidareutveckla detta unika läge intill Tegnérlunden”, säger Fredrik Lindberg, VD Glommen och Lindberg.

Newsec har varit rådgivare och initiativtagare till affären. Säljaren har företrätts av Advokatfirman Kane och köparen av Born Advokater.

”Vi är stolta över att återigen få medverka i en affär i Stockholms innerstad och ser ett fortsatt starkt intresse från marknaden på rätt tillgångar, inte minst inom hotellsegmentet”, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets East, Newsec.

< Tillbaka

Kontakt

Elin Edelström Head of Marketing & Communications, Sweden
Dan Sandstedt Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Sweden