Pressrum

Newsec rådgivare när Glommen & Lindberg säljer hyresbostäder

Glommen & Lindberg har sålt tre fastigheter i centralt läge i Nynäshamn. Köpare är SEB:s bostadsfond Domestica IV. Fastigheterna som håller en nyproduktionsstandard om drygt 12 000 kvadratmeter kommer att innehålla 153 lägenheter och ett flertal lokaler. Newsec har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

”Det är väldigt roligt att landa en sådan här uppskattad affär. Tillsammans har vi arbetat fram en tydlig struktur för projektets slutförande och skapat en affär som tilltalar bägge parterna. Vi tror på en fortsatt god investeringsmarknad för den här typen av välbelägna och välbyggda fastigheter även det kommande året och har ett antal spännande affärer på gång under Q1”, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Sweden.

Glommen & Lindberg har byggt om fastigheterna Vaktberget 4, 33 och 34 till nya attraktiva hyresbostäder samt lokaler, däribland en förskola som kommer att hyras av Nynäshamns kommun. Domestica förvärvar samtliga fastigheter.

”Vi är glada över det förtroende Domestica ger oss och att de ser oss som en bra samarbetspartner för att utveckla dessa hyresrätter. I över 20 år har vi under olika former varit verksamma i Nynäshamn, så vi är stolta över att även fortsättningsvis kunna bidra till stadsutvecklingen på orten”, säger Fredrik Lindberg, vd, Glommen & Lindberg.

Glommen & Lindberg kommer att kvarstå som entreprenör och projektledare för de delar av projektet som ännu inte färdigställts. Projektet väntas vara slutfört i sin helhet under Q1 2020.

”Vi är mycket nöjda över att förvärva dessa tre fastigheter från Glommen & Lindberg. Förvärvet passar bra in i Domesticafondernas investeringsfilosofi där fokus ligger på välplanerade och högkvalitativa hyresbostäder i attraktiva lägen”, säger Björn Arvidsson, portföljförvaltare för SEB:s Domesticafonder.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Communication Manager