Pressrum

Newsec rådgivare när Möller Eiendom säljer för halv miljard

Elenergin 2 i Västerås

Möller Eiendom har avyttrat två attraktiva bilanläggningar belägna i Västerås respektive Örebro till ett överenskommet fastighetsvärde om 515 miljoner kronor. Köpare är Sinoma Fastighets AB. Newsec har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

”Vi är väldigt nöjda med att ha nått en överenskommelse med Sinoma, en finansiellt stark ägare som kommer att ta väl hand om fastigheterna och hyresgästen. Då de två anläggningarna till stor del är färdigutvecklade väljer vi som fastighetutvecklare att avyttra dem som en del av vår portföljanpassning”, säger Thomas Sletten, investeringsdirektör, Möller Eiendom.

Affären omfattar fastigheterna Argonet 6 i Örebro och Elenergin 2 i Västerås med en total uthyrbar area om 32 695 kvadratmeter. Den genomsnittliga återstående hyrestiden är 13,5 år och Möller Bil är hyresgäst.

”Med en kombination av stark hyresgäst, långa avtal och strategisk geografisk placering har vi upplevt ett stort intresse för dessa två toppmoderna bilanläggningar. Vi ser en fortsatt stark investeraraptit för liknande tillgångar inom handelssegmentet”, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Dan Sandstedt Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Sweden