Pressrum

Newsec rådgivare vid försäljningen av industrifastighet i Göteborg

Newsec har varit säljrådgivare när nystartade Valvbron Fastigheter AB förvärvar en fastighet i Högsbo industriområde. Säljaren är en privatperson.

Fastigheten Högsbo 39:4 är belägen i området som planeras bli den nya stadsdelen Södra Änggården. Den totala uthyrningsbara arean om 2 700 kvadratmeter är fördelad på kontor och lagerverksamhet i två plan.

”Vi är glada över förtroendet att anlitas som säljrådgivare vid försäljningen av denna industrifastighet i Högsbo Industriområde. Både förvaltande bolag och byggbolag har visat intresse i samband med försäljningen, vilket visar marknadens fortsatt stora intresse för lager- och industrifastigheter i bra lägen”, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Valvbron Fastigheter AB är helägt av Martin Svahn som tidigare i år lämnade regionchefsrollen på JM i Västsverige. Tillträde sker i mitten på januari.

”Jag gläds åt att den första externa investeringen för Valvbron Fastigheter AB blir en fastighet som är belägen i ett så spännande utvecklingsområde som Högsbo Industriområde. Tillsammans med två ytterligare internaffärer i form av en logistikfastighet och ett vindkraftverk kommer bolaget nu få en fin start och goda förutsättningar att fortsätta strategin med ytterligare fastighetsförvärv inom verksamhetslokaler, lättindustri, lager och logistik”, säger Martin Svahn, vd och ägare, Valvbron Fastigheter AB.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Mattias Andersson Head of Capital Markets Mid Cap, Newsec Advisory in Sweden