Pressrum

Newsec säkrar tillväxten av nya Drifttekniker tillsammans med JENSEN education

Behovet av Drifttekniker inom fastighetsbranschen är stort. För att säkra tillväxten inom yrket stärker nu Newsec sin satsning på kompetensutveckling genom att i ett nära samarbete med JENSEN education skapa en modern yrkesutbildning för att utbilda nästa generations Drifttekniker.

"Fastighetsbranschen står inför kompetensutmaningar både vad gäller hållbarhet, digitalisering och teknikutveckling. Jobbet som Drifttekniker har blivit mer komplicerat. Vi ser därför behovet av en helt ny utbildning", säger Urban Edström, CEO Stronghold, Chairman of Newsec & Niam.

JENSEN education är ett av Sveriges största utbildningsföretag som drivs av att bygga studenters kunskap och personliga utveckling på vägen till ett nytt jobb, en pedagogik som de kallar träning för verkligheten. Det innebär att studenterna förbereds både teoretiskt och praktiskt för en ny karriär som Drifttekniker.

"Vi är stolta över att samarbeta med Newsec och tillsammans se till att fastighetsbranschen får nyutbildade Drifttekniker med rätt kompetens", säger Mia Bermejo, Enhetschef, JENSEN yrkeshögskola.

Newsec är den ledande aktören inom rådgivning och fastighetsförvaltning i norra Europa med cirka 2 000 anställda i nio länder. Ett stort företag behöver ta ett stort ansvar, anser Urban.

"Alla företag behöver ta ett samhällsansvar. Eftersom vi ser att det saknas relevanta utbildningar inom vår bransch kliver vi som privat aktör fram och tar det ansvaret".

JENSEN education kommer, som ansvarig utbildningsanordnare för Driftteknikerutbildningen, i det praktiska arbetet med utbildningen att ha ett nära samarbete med Newsec. För studenterna kommer Newsec bland annat att erbjuda mentorskap från erfarna Drifttekniker, gästföreläsningar och praktikplatser i syfte att väcka intresse för branschens spännande utmaningar och bidra med kunskap utanför skolbänken. Newsec söker alltjämt efter duktiga Drifttekniker och har som målsättning att efter examen erbjuda flera av studenterna anställning.

Den nya utbildningen startar till hösten 2020 och sommaren 2022 är det dags för en ny generation Drifttekniker att kliva ut i arbetslivet.

< Tillbaka

Kontakt

Ann Sonne Head of Communication, Newsec Property Asset Management
Frida Jonsén HR-chef Technical Services, Newsec Property Asset Management in Sweden