Pressrum

Newsec tar ytterligare steg mot att bygga the Full Service Property House

Eric Johansson

Newsec Property Asset Management meddelar idag att verksamheten inom teknisk service och drift integreras med den övriga förvaltningsorganisationen vilket innebär ännu bättre möjligheter att investera i digitala lösningar och effektiva system över hela Norden. Samtidigt lämnar Mattias Johansson över stafettpinnen till Eric Johansson, idag chef för teknisk service och drift.

Newsec Property Asset Management är idag näst störst i Europa, mätt i kvadratmeter under förvaltning, och har ambitionen att växa ytterligare på existerande marknader genom att utveckla effektiva lösningar med en hög servicenivå. Sammanslagningen av de båda svenska organisationerna medför en likvärdig struktur i Norden och öppnar för nya möjligheter att investera i system och kompetenser.

”Newsec är ett helt annat bolag idag än för bara tre år sedan och den tillväxtresa vi har sett inom förvaltning är verkligen enastående. Det gäller inte minst den svenska verksamheten där Mattias Johansson har varit starkt bidragande. Fokus framöver kommer att ligga på att öka innovationstakten, jobba ännu mer med digitalisering och etablera ett fullt integrerat erbjudande över kompetens- och landsgränser. Erics erfarenhet av att leda stora personalintensiva bolag i kombination med hans strategiska tänkande och starka drivkraft inom utveckling och digitalisering kommer att ta bolaget till en ny nivå. Samtidigt är det tråkigt att ta farväl av en uppskattad ledare och vi önskar Mattias stort lycka till”, säger Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management.

Eric Johansson har de senaste två åren byggt Technical Services till en modern och serviceorienterad driftorganisation. I sin nya roll kommer han att arbeta med att ytterligare öka effektiviteten i leveranserna i hela förvaltningserbjudandet.

”Fastighetsbranschen befinner sig i en spännande fas och genomgår stora förändringar i ett högt tempo där integrerade och innovativa tjänster kommer att vara viktiga byggstenar i kunderbjudandet. Newsec har en unik marknadsposition och branschens starkaste erbjudande i ’The Full Property Service House’. Jag ser fram emot att få leda den svenska förvaltningsverksamheten på den inslagna vägen och att ansluta mig till teamet med alla fantastiska medarbetare och kunder”, säger Eric Johansson.

Mattias Johansson kommer att frånträda sin tjänst till sommaren.

”Newsec kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta men det känns som en naturlig tidpunkt att ta det här steget och det ska bli spännande med nya utmaningar”, säger Mattias Johansson.

< Tillbaka

Kontakt

Björn Lindeborg Head of Newsec Property Asset Management
Ann Sonne Head of Communication, Newsec Property Asset Management