Pressrum

Newsec växer med nytt uppdrag för Cibus Nordic

Cibus Nordic (Cibus) är en av de ledande aktörerna i Norden inom livsmedels- och dagligvarufastigheter och förvärvade nyligen en portfölj om 111 matvarubutiker med ett fastighetsvärde på nästan 2 miljarder SEK av svenska Coop. Newsec tar från och med den 10 mars över bolagets ekonomiska förvaltning för de svenska investeringarna.

Newsec, som ansvarar för ekonomisk förvaltning för några av fastighetsbranschens största bolag, vann uppdraget för Cibus tack vare en långsiktig marknadsnärvaro, pålitliga leveranser och en kapacitet att med hög kvalitet ta in större volymer avseende bolag och fastigheter.

”Det är oerhört roligt att få möjlighet att samarbeta med Cibus, en intressant aktör som har fina resultat från sin finska verksamhet och nu gör sitt första avtryck i Sverige. Cibus vill växa och där har vi möjlighet att möta deras behov med vårt landsöverskridande erbjudande”, säger Mattias Johansson, Head of Newsec Property Asset Management i Sverige.

Cibus är på en tillväxtresa och planerar under kommande år att expandera ytterligare på den nordiska marknaden med fortsatt fokus på matvarubutiker.

”Vi ser fram emot att arbeta med Newsec. Det är viktigt för oss att ha en samarbetspartner som levererar tjänster av hög kvalitet och som har möjlighet att skala upp sin verksamhet och följa oss i vår expansion”, säger Sverker Källgården, VD Cibus Nordic.

< Tillbaka

Kontakt

Mattias Johansson Head of Newsec Property Asset Management in Sweden
Ann Sonne Head of Communication, Newsec Property Asset Management