Pressrum

NWT Fastigheter AB säljer centrumfastighet i Skövde

”Vi upplever att det finns ett stort intresse för attraktivt belägna fastigheter i Skövde och Skaraborgsregionen. Många aktörer vill etablera sig i området vilket leder till att affärerna görs på fortsatt höga nivåer”, säger Mattias Andersson, chef för Newsecs västsvenska transaktionsverksamhet.

Transaktionen omfattar en blandfastighet med mycket bra läge i Skövde centrum. Byggnaden uppfördes under 1990 och har en total uthyrningsbar area som uppgår till ca 8 650 kvadratmeter fördelat på 41 lägenheter, ett gym, fem kontor samt en mindre butikslokal.

”Idag har vi en övervikt av lokaler i vårt bestånd och när frågan kom upp om försäljning av SLA-huset så passar det oss väl i linje med vår tillväxtstrategi inom bostäder. Vi bygger bland annat 150 nya lägenheter centralt i Karlstad. Vi är glada att det är en lokal entreprenör som förvaltar SLA-huset vidare och tidningsverksamheten kommer att finnas kvar i huset,” säger Mats Muregård, vd för NWT Fastigheter AB.

Köpare är Blank och Söner AB.

”Vi ser fram emot att ytterligare etablera oss i Skövde och få förvalta SLA-huset som är en väldigt spännande och fin fastighet mitt i centrala Skövde”, säger Marianne Blank, vd för Blank och Söner AB.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Communication Manager