Pressrum

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och Newsec förlänger strategiskt partnerskap

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (”SBB”) har sedan start uppvisat en mycket snabb expansion och har idag ett fastighetsbestånd värderat till 116,8 miljarder bestående av samhällsfastigheter i Norden samt bostäder i Sverige. Det förlängda avtalet med Newsec omfattar en femårsperiod i Sverige och tre år i Finland.

Newsec och SBB inledde sitt strategiska samarbete år 2018, fastighetsbeståndet omfattades då av ett värde om 25 miljarder. Newsec har varit en viktig partner för SBB under senaste årens fantastiska tillväxtresa och SBB har nu valt att förlänga sitt samarbete med Newsec.

Att få fortsatt förtroende är det bästa betyg Newsec kan få. Samarbetet med SBB omfattar ekonomisk förvaltning som ställer höga krav på att kunna hantera större volymer, hög transaktionstakt samt stötta utvecklingen av de förvaltningstjänster som SBB erbjuder sina hyresgäster, Eric Johansson, Managing Director Newsec Property Asset Management Sverige.

Newsec Property Asset Management är idag näst störst i Europa, mätt i kvadratmeter under förvaltning, och bygger en gemensam nordisk struktur med fokus på innovation. Framtidens fastighetsförvaltning präglas av en hög grad av teknik- och hållbarhetsfokus.

Vår tillväxt och det stora antalet affärer gör det extra viktigt med partners som kan hantera en hög transaktionstakt och som är med och stöttar utvecklingen av vår förvaltningsaffär. Som den ledande ägaren av samhällsfastigheter i Norden är det också en stor fördel att arbeta med en aktör som finns i alla länder där vi är verksamma och har stor erfarenhet av segmentet, Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

< Tillbaka

Kontakt

Elin Edelström Communication Manager, Newsec Property Asset Management in Sweden
Eric Johansson Managing Director, Newsec Property Asset Management in Sweden