Att maximera yta på ett modernt sätt

Uthyrning

Co-working på GT30

Bakgrund

AFA Fastigheter är en av Sveriges största fastighetsägare som även förvaltar och vårdar ett stort antal fastigheter på centrala adresser främst i Stockholm. I samband med att en fastighet med stor potential skulle totalrenoveras beslutade AFA Fastigheter att ta ett helhetsgrepp om huset. På grund av de höga priserna för kommersiella fastigheter ville AFA Fastigheter optimera varenda kvadratmeter och hitta ett koncept som den svenska marknaden inte tidigare sett.

Utmaning

AFA Fastigheter stod inför utmaningen att ta fram ett koncept som skulle tillföra en typ av fastighet och service som inte tidigare funnits på den svenska marknaden. Idén var att realisera en kostnadseffektiv ”all inclusive”-lösning som utnyttjar varje kvadratmeter.

Det du inte kan få hjälp med på GT30 kommer du inte att behöva hjälp med Hyresgäst, GT30

Lösning och resultat

AFA Fastigheter satte ihop ett team där Newsec var med från planeringsstadiet. En marknadsundersökning visade vad som efterfrågades och resultatet blev ett modernt kontorshotell med en ny konceptlösning, GT30.

GT30 erbjuder ”coworking spaces” och utmärker sig med service och flexibilitet. Med gemensamma mötesrum, reception och restaurang är GT30 mer en medlemsklubb än ett kontorshotell. Newsec fick även förtroendet att hantera uthyrningen och idag står fastigheten fullt uthyrd med nöjda bolag som uppskattar konceptet.

  • Sammanfattning Newsec hjälpte till att ta fram och hyra ut ett modernt kontorshotell med ny konceptlösning, GT30, åt AFA Fastigheter.
  • Plats Stockholm CBD
  • Kund AFA Fastigheter AB
  • Status 2014-2018
  • Våra tjänster Uthyrning

Kontaktperson

Matilda Öberg Head of Corporate Real Estate, Newsec Advisory in Sweden +46 707 94 07 98