Vi vet hur man hanterar ditt uppskalade projekt

Ekonomisk förvaltning

Hemfosa Fastigheter

BAkgrund

Hemfosa Fastigheter är med över 400 fastigheter Sveriges näst största privata ägare av samhällsbyggnader. Under hösten 2016 gick man ut med en upphandling av ekonomisk förvaltning där en viktig parameter var att hitta en långsiktig samarbetspartner med kompetens och möjlighet att hantera det omfattande beståndet. En upphandling som vanns av Newsec. 

Utmaning

Utmaningen Newsec stod inför var att skapa en organisation och ett effektivt arbetssätt för att kunna hantera Hemfosas stora bestånd och samtidigt leverera ekonomiska tjänster av högsta kvalitet. En annan viktig parameter var att tillsätta ett tillgängligt och transparent ekonomiteam som speglar Hemfosas egna förvaltningsorganisation.

Lösning och resultat

Centrala faktorer som bidrar till uppdragets positiva utveckling är en kombination av framgångsrika intern- och externrekryteringar. Med en kombination av goda interna kunskaper om Newsecs system och arbetssätt samt externrekryteringar med tidigare erfarenhet av storbolagstänk kunde ett kompetent team sättas ihop.

Under uppdragsstarten har Newsec levererat högkvalitativa bokslut i tid för Hemfosas omfattande bestånd, samt jobbat parallellt med implementering av ett antal stora förvärv som kunden genomfört. Newsec har dessutom lyckats skapa en organisation med tydlig kommunikation till kunden vilket bidragit till ett personligt bemötande, ökad flexibilitet och ett större engagemang.

  • Sammanfattning Newsec hanterar den ekonomiska förvaltningen för Hemfosas fastighetsbestånd.
  • Plats Sverige
  • Kund Hemfosa
  • Status 5års-avtal med start 1 april, 2017
  • Våra tjänster Ekonomisk förvaltning

Kontaktperson

Daniel Parry Head of Financial Management, Newsec Property Asset Management in Sweden +46 705 60 64 01