Pressrum

Newsec rådgivare vid försäljning av industrifastighet i Jönköping

Fastigheten Utkastet 3 i Jönköping

Västerhuset AB har avyttrat en industrifastighet med stor utvecklingspotential om totalt 9 040 kvadratmeter i Vättersnäs, Jönköping. Newsec har varit säljarens rådgivare. Köpare är Tosito AB.

”Vi är glada att ha fått förtroendet från Västerhuset AB att agera rådgivare i denna process. Fastigheten är en bra förvaltningsenhet med utvecklingspotential genom att driva detaljplan för bostäder, vilket väckt stort intresse från både nationella och regionala investerare”, säger Mattias Andersson, Head of Capital Markets Mid Cap, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Fastigheten Utkastet 3 har en total uthyrningsbar area om 9 040 kvadratmeter med en tomtareal om 35 191 kvadratmeter.

”Efter att ha förvaltat och utvecklat denna fastighet under flera år så välkomnar vi med varm hand Tosito som ny ägare och ser fram emot att följa deras fortsatta resa med fastigheten. I samband med försäljningen blickar vi nu framåt och letar aktivt efter nya projekt och fastigheter i våra fokusområden, Jönköping och Skövde, för att fortsatt stärka vår position på den kommersiella marknaden”, säger Björn Karlsson, vd, Västerhuset.  

Industrifastigheten är fullt uthyrd med Holmgrens Bil som stark ankarhyresgäst.

”Vi brinner för Jönköping och vill fortsätta att expandera i länet. Det känns kul att göra affär med Björn och Västerhuset som vi känner väl sedan tidigare. Fastigheten Utkastet 3 är en spännande byggnad med stor utvecklingspotential i flera olika inriktningar. Nu ser vi fram emot att börja förvalta fastigheten och lära känna dess hyresgäster”, säger Tommy Fritz, vd, Tosito.  

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Mattias Andersson Head of Capital Markets Mid Cap, Newsec Advisory in Sweden