Pressrum

Jan Wejdmark är ny ordförande för RICS

RICS har valt Jan Wejdmark som ny ordförande för sin svenska organisation. Jan är senior partner i Newsecs svenska rådgivningsverksamhet och har gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen med mer än 40 år i olika roller. Han efterträder därmed Henrik Steinbrecher efter tre år på posten.

"Jag är väldigt glad att nu kunna gå ut med att Jan Wejdmark tar över som ordförande i RICS Sverige. Jan kommer att bidra med sin starka kompetens inom sektorn samt erfarenhet av att driva styrelser i stora organisationer från sitt arbete i Samhällsbyggarna. Jag vill passa på att tacka Henrik Steinbrecher för sin starka insats som bidragit väsentligt till den positiva utvecklingen för RICS i Sverige”, säger Mikael Wadsten, ansvarig för RICS i Norden.

Den världsomspännande organisationen RICS ger ut auktorisationerna MRICS, FRICS och AsocRICS samt verkar för internationella standarder och webbutbildningar inom fastighet, bygg och infrastruktur. Syftet är att harmonisera marknadspraxis och professionalism över landsgränser samt bidra till en positiv branschutveckling.

”Det känns hedrande att få det här uppdraget. Jag ser framemot att vara med och modernisera och utveckla RICS för att möta våra medlemmars samt deras kunders behov. Viktiga fokusområden framåt kommer bland annat att vara digitalisering, utbildning och standarder samt internationell auktorisation”, säger Jan Wejdmark, ny ordförande RICS Sverige och senior partner i Newsec.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Communication Manager