Pressrum

Newsec bakom logistikuthyrning om 11 000 kvm i Göteborg

Newsec har hyrt ut en nyrenoverad logistikbyggnad på Förrådsgatan i Göteborgs Hamn. Hyresgästen, Nordicon, tillträder sitt sjuåriga avtal i november.

Fastigheten, som förvaltas av Newsec, består av två byggnader. Den del som nu tas över av Nordicon har genomgått en renovering och fått nya golv och portar samt en mer energieffektiv belysning.

”Göteborgs Hamn är ett område i förändring och vi tycker att det är spännande att vara med på den resan. Vi känner oss väldigt nöjda med att ha kunnat hitta ett så bra och långsiktigt upplägg för den här fastigheten”, säger Gustav Dahlfors, Key Account Manager, Newsec Property Asset Management in Sweden.

Nordicon är störst i Norden på samlastning av styckegods och driver egna logistiklösningar över hela världen. Från sina nordiska kontor hanterar bolaget 86 egna direktsamlastningar varje vecka och täcker ett tusental olika importhamnar och exportdestinationer över hela världen.

”Nordicon har under en längre tid planerat en expansion av vår neutrala terminalverksamhet i Göteborg. Tack vare detta hyresavtal kan vi nu förverkliga vår ambition att erbjuda speditörskunder ett bredare utbud av tjänster. Fokus kommer att ligga på hantering av import- och export-samlastning, men lokalen och det geografiska läget kommer även att öppna nya möjligheter inom lagring och logistikhantering”, säger Linus Ahlm, VD och delägare av Nordicon gruppen.

< Tillbaka

Kontakt

Ann Sonne Head of Communication, Newsec Property Asset Management
Gustav Dahlfors Key Account Manager, Newsec Property Asset Management in Sweden