Pressrum

Newsec genomför omfattande uppdrag åt MQ MarQet

På kort tid har Newsec framgångsrikt förhandlat om och tecknat nya hyresavtal åt MQ MarQet. Det nu slutförda uppdraget omfattar 90 butiker belägna över hela Sverige.

Genom ett reducerat antal fysiska butiker fortsätter utvecklingen och arbetet med att knyta MQ MarQets e-handel ännu närmare de fysiska butikerna. Det är ett viktigt område för att utveckla och skapa ökad närvaro och smidighet för MQ MarQets kunder och därigenom även nå en förbättrad lönsamhet i bolaget.

”Jag är mycket stolt över vår leverans till MQ MarQet som har skett under stor tidspress. Vi har efter dialog med ett femtiotal olika fastighetsägare runt om i landet mitt under pågående coronakris, och dessutom på endast tre veckors tid, lyckats komma i mål med alla dessa avtal”, säger Anders Jörnsköld, Head of Corporate Solutions, Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

Under våren kommunicerades det att Familjen Qviberg, Claes-Göran Sylvén samt delar av företagets ledning förvärvat MQ MarQet och att bolaget skulle startas om. MQ MarQet är mitt uppe i en förnyelseresa som bland annat syftar till att stärka den digitala affären samt utveckla och förnya sortimentserbjudandet med ett tydligt inslag av service och hållbarhet i affären.

”Fastighetsägarna är en viktig partner för oss och här har Newsec hjälpt till att utveckla våra relationer. Newsec har bidragit till att vi får möjlighet att fortsätta den nya resan som inletts för MQ MarQet och vi ser fram emot att befästa vår position som Sveriges största konceptbutikskedja för dam- och herrmode”, säger Ingvar Larsson, vd, MQ MarQet AB.

Utvecklingen av MQ MarQets sortiment har ett tydligt fokus på hög kvalitet med hållbarhet i såväl material som livslängd samt ett selektivt urval av varumärken och produktkategorier inom premiumsegmentet anpassade för dagens arbetsliv, där gränsen mellan fritid och arbete blir allt mer flytande.

< Tillbaka

Kontakt

Annika Wahlund Head of Press, Newsec Advisory
Anders Jörnsköld Head of Corporate Solutions, Newsec Advisory in Sweden