Fastighetspodden

Möt branschens främsta profiler

Med Fastighetspodden vill vi på Newsec inspirera och bjuda på insikter från några av branschens intressanta profiler. Hör några av Sveriges ledande entreprenörer och innovatörer berätta om hur de byggt sina framgångar genom att gå sin egen väg.

Intervjuare: Ludvig Rosén
Samtliga inslag presenteras av: Newsec 
Produktion: Beppo Ljudproduktion
Foto: Newsec

Fastighetspodden möter Sven-Olof Johansson

Fastighetspodden möter Sven-Olof Johansson

I Fastighetspoddens första avsnitt träffar vi fastighetsmogulen Sven-Olof Johansson, VD och grundare av FastPartner. Under vårt samtal diskuterades bland annat Sven-Olofs upp- och nedgångar, vad som skapar motivation, pengars betydelse och fastighetsbranschens framtid.
"

Fastighetspodden möter Biljana Pehrsson

Fastighetspodden möter Biljana Pehrsson

I avsnitt två av Fastighetspodden möter vi Biljana Pehrsson, en av få kvinnliga VD:ar på börsen. Under vårt samtal talade vi bland annat om utbildningens betydelse, hennes tid i Ryssland, hur det är att tävla mot sin man i en rekryteringsprocess och hur man balanserar privatlivet och rollen som företagsledare.
"

Fastighetspodden möter Ilija Batljan

Fastighetspodden möter Ilija Batljan

I avsnitt tre av Fastighetspodden möter vi bostadsbolagets Rikshems vice VD, Ilija Batljan. Under samtalet får vi ta del av hemligheten bakom Ilijas framgång, hur han leddes in i politiken och hur det var att fly till Sverige som 25-åring med en nyfödd bebis.
"

Fastighetspodden möter Erik Paulsson

Fastighetspodden möter Erik Paulsson

I avsnitt fyra av Fastighetspodden möter vi fastighetskungen Erik Paulsson. Erik kommenterar bland annat veckans dramatiska börsras, hans största motgångar i livet, samt hur en markbit på en leråker förvandlades till Arenastaden i Solna.
"

Fastighetspodden möter Erik Selin

Fastighetspodden möter Erik Selin

I det femte avsnittet av Fastighetspodden möter vi Erik Selin, VD och huvudägare till Balder. Erik berättar bland annat vilka parametrar som är viktiga att titta på när man investerar i start-up företag och ger sina bästa investeringstips om man har 40 miljoner kronor på banken.
"

Fastighetspodden möter Lennart Sten

Fastighetspodden möter Lennart Sten

I avsnitt sex av Fastighetspodden möter vi Lennart Sten, VD på Svenska Handelsfastigheter. Lennart berättar bland annat hur det var att vara ledare för över 1 000 anställda i sin tidigare roll som VD på GE Capital Real Estate Europa, hans tankar bakom fastighetsförvärvet han gjorde av 44 handelsenheter för cirka 3 miljarder samt varför London är det självklara investeringslandet för icke-europeiska investerare.
"

Fastighetspodden möter Hans Wallenstam

Fastighetspodden möter Hans Wallenstam

I avsnitt sju av Fastighetspodden möter vi Hans Wallenstam, VD och huvudägare för ett av Sveriges största fastighetsbolag - Wallenstam. Hans talar bland annat om omgivningarnas förväntningar att han skulle ta över familjebolaget och hur 90-tals krisen präglat hans filosofi kring investeringar och framtiden.
"

Fastighetspodden möter Lennart Schuss

Fastighetspodden möter Lennart Schuss

I det åttonde avsnittet av Fastighetspodden möter vi mannen som har gjort fler fastighetstransaktioner än någon annan, Lennart Schuss. Lennart berättar bland annat om skillnaderna mellan att arbeta som konsult idag jämfört med för 30 år sedan, och om hans mest minnesvärda transaktionsaffärer, som försäljningen av Hötorgsskraporna och spelet bakom affären.
"

Fastighetspodden möter Maria Rankka

Fastighetspodden möter Maria Rankka

I det nionde avsnittet av Fastighetspodden möter vi Maria Rankka, VD för Stockholms Handelskammare. Maria berättar bland annat om problematiken kring bostadsbristen, hur hon från första början var skeptisk till rollen som VD för Stockholms Handelskammare samt delar med sig av sina tankar kring sin personliga kris vid 25-års ålder
"

Fastighetspodden möter Christel Armstrong Darvik

Fastighetspodden möter Christel Armstrong Darvik

I avsnitt tio av Fastighetspodden möter vi Christel Armstrong Darvik, VD för Stena Fastigheter. I intervjun betonar Christel vikten av en lokal partner vid internationella affärer och berättar hur det var att jobba med fastighetsbolaget Tornet när de genomgick en försäljnings- och avvecklingsprocess av samtliga tillgångar, en affär värd cirka 23 miljarder.
"

Fastighetspodden möter Rutger Arnhult

Fastighetspodden möter Rutger Arnhult

I det elfte avsnittet av Fastighetspodden möter vi Rutger Arnhult, storägare och VD till fastighetsbolaget Klövern. I intervjun betonar Rutger vikten av lokal förankring och ett stort kontaktnät som fastighetsägare. Rutger berättar även om sina hektiska år förr när livet kantades av jobb sju dagar i veckan, till att idag ha en bättre balans där han nu är ledig från jobbet på helgerna.
"

Fastighetspodden möter Ola Serneke

Fastighetspodden möter Ola Serneke

I det tolfte avsnittet av Fastighetspodden möter vi Ola Serneke, grundare och VD till byggkoncernen Serneke. I intervjun berättar Ola om sin investeringsfilosofi, de vanliga misstag många småbolag gör när de ska expandera samt berättar han om hur idén kring Karlastaden kom till.
"

Fastighetspodden möter Nicklas Lidström

Fastighetspodden möter Nicklas Lidström

I det trettonde avsnittet av Fastighetspodden möter vi den tidigare professionella ishockeystjärnan Nicklas Lidström, som idag är delägare i Industrihus. Nicklas berättar om hur tankarna gick när han valde att lämna Sverige som 21-åring för USA och NHL och hur hockeyintresset har gått i arv till hans fyra söner samt skickar en passning till andra idrottsföräldrar. Redan under NHL-tiden investerade Nicklas Lidström i fastigheter och i intervjun beskriver han hur det är att vara fastighetsägare och delägare i bolaget Industrihus.
"

Jubileumsavsnitt - Fastighetspodden möter Urban Edenström

Jubileumsavsnitt - Fastighetspodden möter Urban Edenström

Fastighetspodden fyller 1 år! I vårt jubileumsavsnitt av Fastighetspodden möter vi Urban Edenström, grundare och VD för Stronghold Invest (som bland annat äger Newsec). I intervjun berättar Urban om sin investeringsfilosofi, vad som kommer att hända med bolagen som inte hänger med i digitaliseringen och om sitt stora träningsintresse.
"

Fastighetspodden möter Fredrik Holmström

Fastighetspodden möter Fredrik Holmström

I det femtonde avsnittet av Fastighetspodden möter vi Fredrik Holmström grundare och styrelseordförande i Magnolia Bostad. I intervjun berättar Fredrik om uppkomsten av Magnolia Bostad, om hur hans liv i boxningsringen påverkat honom och vilka likheter som finns mellan livet som boxare och företagare samt för- och nackdelar med att gå in på börsen.
"

Fastighetspodden Business Arena special

Fastighetspodden Business Arena special

I det sextonde avsnittet av Fastighetspodden intervjuas de tidigare gästerna Biljana Pehrsson, Sven-Olof Johansson, Hans Wallenstam, Ola Serneke, Urban Edenström och Rutger Arnhult. Hör bland annat om Kungsledens klusterstrategi, Sven-Olofs investeringar, Sernekes börsnotering samt få råd om vilka segment och geografiska områden som är värt att satsa på framöver.
"

Fastighetspodden möter Oscar Engelbert

Fastighetspodden möter Oscar Engelbert

I det sjuttonde och sista avsnittet av Fastighetspodden i Ludvig Roséns regi möter podden Oscar Engelbert, VD och grundare av Oscar Properties. I intervjun berättar Oscar om personen bakom Oscar Properties, varifrån han fick idén och inspirationen att konvertera kontorsfastigheter till bostäder samt varför Erik Paulsson varit en så viktig person i hans karriär. Med över 115 000 lyssningar vill Newsec tillsammans med Ludvig passa på att tacka samtliga gäster för inspirerande berättelser, historier och lärdomar.
"