Newsec installerar nytt scen- och dansgolv hos Kungliga Svenska Balettskolan

11 november 2021

Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm utbildar blivande danskonstnärer, från de första stegen i grundskolans årskurs 4 till dagen då den färdiga dansaren möter yrkeslivet.

Beläget på Södermälarstrand ligger lokalerna dansskolan hyr av AFA, som i samarbete med Newsec har installerat nytt scen- och dansgolv. Ett liknande dansgolv som installerades på Kungliga Operan för ett par år sen.

Det nya dansgolvet på stora scenen hos Kungliga Svenska Balettskolan är på drygt 300 kvadratmeter. Innan montering av nytt golv har det gamla golvet rivits bort och man har reglat upp med ställbara reglar och cirka 2 000 justerbara bultar i golvet för ett exakt plant golv.

Golvytan är ett fjädrande golvpanelsystem, designat både för permanenta- och transportabla installationer och är ett av dom bästa på marknaden.

Newsecs projektansvarig Micael Andersson, Drifttekniker Jörgen Kvarnqvisth, golventreprenören samt ansvariga på Kungliga Balettskolan.

På bilden Newsecs projektansvarig Micael Andersson, Drifttekniker Jörgen Kvarnqvisth, golventreprenören samt ansvariga på Kungliga Balettskolan.

Arbetet har pågått under två månader, entreprenaden har utförts av Newsec i samarbetat med en golvfirma.