Newsec lanserar ett vassare och mer relevant varumärke

2 juni 2022

Newsec förnyar sig för att leda vägen in i framtiden och understryka sitt fokus på digitalisering och innovation. Med ett uppdaterat varumärke tar Newsec ytterligare ett steg på sin spännande tillväxtresa i Europa.

Med lanseringen av vårt stärkta, mer fokuserade varumärke och uttryck vill vi fortsätta vara en aktör att räkna med i framtidens fastighetsbransch och befästa vår ställning i Europa. De tjänster och lösningar vi kan leverera är mer relevanta än någonsin givet den utveckling vi står inför, med accelererande digitalisering, fler människor än någonsin som lever och verkar i städerna och alla utmaningar inom energi och miljö. Att vara ledande inom innovation och tekniska lösningar har länge varit centralt för Newsec. Jag är glad över att få vara med om att driva på utvecklingen och ta nästa steg i vår tillväxtresa samtidigt som vi ger hela bolaget ett tydligare uttryck. Patrik Attemark, vd för Newsec

Stärkt gemensam identitet

Mycket har hänt sedan Newsec grundades 1994. I dag är Newsec ett partnerägt bolag med närvaro i samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro samt bredd och djup inom olika verksamheter har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Newsec har vuxit kraftigt de senaste åren. Med fler än 2 400 medarbetare inom de fyra affärsområdena Property Asset Management, Advisory, Investment Management och Energy Transition är Newsec den största aktören i Norden och Baltikum.

Energy Transition, tidigare Infra, byter i samband med varumärkesförnyelsen namn för att bättre spegla vårt fokus i skiftet vi ser på energimarknaden, framtida energiförsörjning och i detta skifte den roll som vi tar för att stötta fastighetsbranschen.

Med ett stärkt varumärke och intensifierad tillväxtstrategi blir vi starkare på kärnmarknaderna och flyttar fram positionen inom digitalisering och innovation ytterligare.

En grundläggande fråga för bolaget är att attrahera framtida kompetens, där vi fortsatt vill vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna, det gör vi bland annat genom modernt ledarskap och en stark gemensam identitet.

Vi är stolta över vårt arv, och nu ser vi fram emot vår fortsatta tillväxt med ambitionen att etablera Newsec som en ledande aktör i Europa. Vi tar med oss det bästa från vår historia när vi fortsätter vår resa med ett vassare och mer relevant varumärke och uttryck. Patrik Attemark, vd för Newsec

Det uppdaterade varumärket rullas ut under kommande kvartal. Tveka inte att höra av dig med frågor eller funderingar. Såväl varumärkesnamnet som det juridiska namnet kommer att förbli Newsec respektive Newsec AB.